nieuws

3D-congres in Rotterdam Ahoy

ROTTERDAM - Qua 3D printing oftewel driedimensionale toepassingen uit de computer zoals kopie-benen, boten, gerobotfreesde botten, nieuwe voetbalstadions, plastic harten, levensreddende keelbuisjes en ander inpasbaar bio-materiaal op ware of schaalgrootte, staan we in Rotterdam binnenkort op en wellicht al over drempel van de nieuwe derde industriële revolutie.
Althans als het aan het Capelse Grafisch Centrum Vanderheym 3D-projects ligt, dat samen met het Rotterdamse organisatiebureau AM+D een internationaal Ahoy-congres over dit evo- en revolutionaire onderwerp uitvouwt in het weekend van 18 op 20 november.
Ook de gemeente Rotterdam participeert in deze onbegrensde techniek omdat men verwacht dat hiermee, naast de toenemende gezondheidszorg een extra banenmotor te creëren valt. De concurrentie met de andere zichzelf als 3D-conglomeraat profilerende stad Eindhoven wordt in ieder geval vol aangegaan, als we de VanderHeym-innovatoren mogen geloven.
Deze noviteit gaat in ieder geval ons denken en doen op zeer korte termijn compleet op de kop en binnenstebuiten zetten, luidt de overtuiging.
Jack Kerklaan verbaasd zich vier minuten lang wat 3D-nerds Paul Eijkelenboom en Marcel de Kruijff in hun Grafisch Centrum op het Rivium industrieterrein nu al uit de computer weten te toveren.