nieuws

Chris Natuurlijk: Niet bang voor spinnen

Spinnovember
Spinnovember
ROTTERDAM - Spinnen, de kikkertrap, het Lezersfeest en een boek over het weer in de stad in Chris Natuurlijk van 9 november.
Bang voor spinnen? Ieder goed schoongemaakt huis telt gemiddeld duizend spinnen, vertelt Arthur Decae in Chris Natuurlijk van 9 november. Chris Natuurlijk gaat met de spinnendeskundige op zoek naar spinnen in Park Schoonoord en het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam.
Rotterdam doet een proef met de kikkertrap. In de tuin van Wijkpark het Oude Westen bekijkt Chris Natuurlijk de rioolputten waarin zo'n kikkertrapje is aangebracht door Stadsbeheer Rotterdam. Kikkers en andere kleine dieren kunnen zelf langs dit trapje omhoog klimmen.Arjan Medendorp van Stadsbeheer en tuinvrijwilligster Wilma Kruger leggen uit hoe het werkt.
Met landschapsarchitecte Sanda Lenzholzer wandelt Chris Natuurlijk door Rotterdam. Naar aanleiding van haar boek Het weer in de stad, zoekt het tweetal plekken op in de stad die een voorbeeld zijn voor een goed klimaat in de stad. Zoals de verticale, groene gevel langs de parkeergarage aan de Westblaak of het pas gerenoveerde Binnenwegplein waar bankjes met groen beschutting geven tegen warmte in de zomer. Ook voorbeelden van hoe het niet moet, zoals winderige pleinen worden bezocht.
Het Lezersfeest barst zaterdagavond 9 november los in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Een vooruitblik in Chris Natuurlijk met onder meer de Rotterdamse schrijver Raoul de Jong die een boek heeft geschreven over zijn voettocht van Rotterdam naar Marseille. Het boek De grootsheid van het al verschijnt op 14 november.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond