nieuws

Diefstal van voetbalkluis is een mysterie

ROTTERDAM - Voetbalvereniging Meeuwenplaat in Hoogvliet staat voor een raadsel: hoe hebben dieven zich in een mum van tijd toegang verschaft tot het clubhuis en een kluis van veertig kilogram weten te ontvreemden? Binnen vier minuten was de roof gepleegd.
"Daarvoor zijn ze over het hek van het terrein geklommen of door de sloot gegaan, vervolgens hebben ze het hek van de veranda open weten te krijgen, de deur ingeslagen en het rolluik geforceerd om achter de bar de metalen kluis te pakken, en die til je niet over je schouder de trap af", vertelt een ontstelde voorzitter van de voetbalclub.
Voor de voetbalclub is het bovendien een aderlating. Bij hoge uitzondering zat er dit keer € 9000 in de kluis en was die door omstandigheden niet zoals gebruikelijk direct na het weekend naar de bank gebracht. Dat doet vermoeden dat er voorkennis in het spel was.
"Dat de dieven binnen vier minuten met een zware kluis spoorloos zijn verdwenen en het dit keer toevallig ook nog eens om een hoog bedrag gaat, dat kan geen toeval zijn", zegt voorzitter Hans van Staten.
Hij hoopt door tips dat er toch nog schot in de zaak komt en dat dieven opgespoord en mogelijk zelfs de kluis weer teruggevonden worden. "Meld je of kom langs bij VV Meeuwenplaat."