nieuws

Doodzieke bejaarde slachtoffer van babbeltruc

ROTTERDAM - In Rotterdam-West is woensdagmiddag een 74-jarige vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc. Drie vrouwen kwamen met een smoes haar huis binnen en namen voor een onbekend bedrag aan sieraden mee.
"Ik zat te eten en hoorde alsmaar de bel gaan. Maar ik doe nooit zomaar de deur open," vertelt de 74-jarige Sylvie Makhaisingh. "Tot ik een vrouw heel hard hoorde huilen en om hulp hoorde roepen."
Omdat mevrouw Makhaisingh dacht dat er iemand in nood was opende ze de uiteindelijk de deur en drongen de vrouwen bij haar binnen. "Ik werd geduwd en vastgepakt en intussen zag ik hoe ze mijn slaapkamer binnengingen."
Het is onbekend wat de vrouwen precies hebben meegenomen. Mevrouw Makhaisingh lijdt aan een beginnende vorm van dementie en heeft ongeneeslijke kanker. Ze weet niet precies meer wat ze in huis had. Wel hebben familieleden geconstateerd dat haar sieradendoos is verdwenen en paspoorten van haar en haar overleden man.
"Al hoor ik iemand nog zo hard huilen bij mijn voordeur, ik doe nooit meer open, al vallen ze dood neer," zegt ze geschrokken.