nieuws

Van Buren helpt Esbjerg verder in EL

Mick-van-Buren
Mick-van-Buren
ROTTERDAM - Ridderkerker Mick van Buren heeft zijn Deense ploeg Esbjerg in de Europa League een ronde verder gebracht. De oud-spits van Excelsior zag een inzet via een been van tegenstander Elfsborg over de doellijn gaan.
Het doelpunt kreeg Van Buren weliswaar niet op zijn naam, maar door de 1-0 is Esbjerg na vier van de zes wedstrijden al verzekerd van overwinteren in de Europa League. Van Buren kwam als invaller binnen de lijnen.
Swansea City leek ook op weg van definitieve plaatsing voor de knock-outfase, maar de ploeg uit Wales met de oud-Feyenoorders Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli in de basis gaf een 1-0 voorsprong tegen Kuban Krasnodar in blessuretijd weg.

Rotterdammer Mario Been speelde met Racing Genk met 2-2 gelijk bij Rapid Wien. Een van de Belgische goals werd gescoord door oud-Feyenoorder Thomas Buffel.
De twee Nederlandse vertegenwoordigers in de Europa League wonnen allebei en houden daardoor uitzicht op een langer verblijf in Europa. PSV won met 2-0 van Dinamo Zagreb en AZ won thuis met 1-0 van Shakter Karagandy. AZ is zondag de tegenstander van Feyenoord.