nieuws

'Beeld Coen Moulijn verdient ereplaats in Rotterdam'

ROTTERDAM - Het beeld van de legendarische linksbuiten van Feyenoord moet op een mooie plaats in Rotterdam komen. De volledige gemeenteraad heeft het stadsbestuur donderdagavond gevraagd zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een geschikte locatie.
Afgelopen week werd het beeld beklad door Ajax-vandalen. Mogelijk zou Moulijn daarom binnen de hekken van het Feyenoordstadion worden geplaatst, maar de gemeenteraad vindt dat het beeld een ereplaats in Rotterdam verdient.
Samen met Feyenoord, de supportersvereniging en mevrouw Moulijn zal worden gekeken waar het beeld naartoe kan. Het Stadhuisplein of het plein voor het nieuwe Centraal Station worden als optie genoemd.

Begroting 2014

Donderdagavond werden in totaal 80 moties en 13 amendementen ingediend tijdens de bespreking van de begroting van volgend jaar. Zo pleiten Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD voor een regionaal opsporingsporgramma op TV Rijnmond, wil de SP dat de de nummering van trams en bussen wordt aangepast en hoopt GroenLinks dat de milieuzones worden uitgebreid.
Klik hier voor een overzicht van alle moties. Dinsdag gaat de bespreking van de begroting van volgend jaar verder. Dan wordt ook duidelijk welke moties door de gemeenteraad zullen worden aangenomen.