nieuws

Buurtbewoners Zevenkamp verjagen pedofiel

ROTTERDAM - Buurtbewoners in Rotterdam-Zevenkamp hebben de afgelopen week het huis van een veroordeelde pedofiel bestormd. Het huis en de auto van de man werden daarbij beschadigd. De man heeft inmiddels besloten om niet terug te keren naar zijn huurwoning.
De man woonde al jaren zonder problemen in de buurt. Buurtbewoners herkenden hem echter toen het AD vorige week een artikel met foto over de man publiceerde. Daarin stond dat hij in 2003 werd veroordeeld voor misbruik en verkrachting van minderjarigen, onder wie gehandicapten.
Saillant detail: hij was tot voor kort verbonden aan de organisatie van 'Sintercity', een Sinterklaasfeest voor gehandicapten.
Brand
De avond voor het verschijnen van het artikel, op 31 oktober, verliet de man zijn woning in Zevenkamp. Buurtbewoners hebben begin deze week de ruiten van zijn woning ingegooid en zijn auto in brand gestoken. De woning is inmiddels dichtgetimmerd.
Na overleg met de deelgemeente Prins Alexander heeft de man besloten niet terug te keren naar zijn huis.
Feest
De organisatie van Sintercity laat weten dat de man niets meer met het feest van doen heeft. Hij is ook uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Het feest voor meer dan driehonderd kinderen, van wie een deel met een beperking, in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen gaat gewoon door.
Foto: De in brand gestoken auto van de veroordeelde man