nieuws

Verkeerschaos door ongevallen

ROTTERDAM - Delen van de Ring Rotterdam staan vrijdagmiddag muurvast door twee ongevallen. Op de A16 richting Terbgreseplein, de A20 richting Kleinpolderplein en de A4 aan weerskanten van de Beneluxtunnel én op grote stukken van de A15 staat het verkeer stil. Ook op de aansluitende wegen in de stad loopt het vast.
Bij een aanrijding op de A15 bij Rhoon in de richting van Ridderkerk raakten vrijdagmiddag twee mensen gewond. De 27-jarige chauffeur van de achterste vrachtwagen raakte bekneld in zijn cabine en moest door de bandweer worden bevrijd. Hij is zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht.
Toestand kritiek
ZIjn 44-jarige Roemeense collega uit de middelste truck werd door omstanders uit zijn cabine gehaald en ter plaatse gereanimeerd. Ook hij is naar een ziekenhuis, zijn toestand is kritiek. De voorste van de drie vrachtwagens werd bestuurd door een 33-jarige Duitser. Hij raakte niet gewond.
De weg werd voorlopig afgesloten.
Ook A20
Op de A20 klapten drie auto's op elkaar, ook daar raakten twee mensen gewond. Ook daar ging de weg dicht in beide richtingen.
Volgens de ANWB blijft de A15 waarschijnlijk tot negen uur vrijdagavond afgesloten. Hoe lang het op de A20 gaat duren, is nog niet bekend. In de richting Holland is de weg inmiddels weer open.