nieuws

Excelsior stelt teleur bij hekkensluiter

ROTTERDAM - Excelsior is bij hekkensluiter FC Oss niet verder gekomen dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel. Voor de ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson maakte Lars Veldwijk beide doelpunten. Door de puntendeling lijken de Kralingers kansloos in de strijd om de tweede periodetitel.
De Rotterdammers startten uitstekend in Brabant. Veldwijk opende de score in de rebound, nadat een inzet van Adil Auassar nog werd gekeerd. Ondanks die tegenvaller nam de thuisploeg vervolgens het initiatief. Excelsior kwam nog goed weg toen Jorzolino Falkenstein net naast mikte, maar na tien minuten was het alsnog gelijk. Guyon Philips kopte de 1-1 achter doelman Jordy Deckers.
FC Oss bleef de meest gevaarlijke ploeg, al kwamen ook de gasten soms voor het vijandelijke doel. Acht minuten voor rust kwam FC Oss terecht op voorsprong. Een afstandsschot van Lorenzo Piqué was Deckers te machtig: 2-1. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die treffer, want kort daarna maakte Veldwijk op knappe wijze met het hoofd alweer gelijk (2-2).
In de tweede helft duurde het een kwartier voordat er iets noemenswaardigs gebeurde. FC Oss had toen op voorsprong moeten komen, maar doelpuntenmaker Philips raakte de onderkantlat. Ook in de fase die volgde bleef de hekkensluiter komen en beperkte Excelsior zich voornamelijk tot verdedigen. Toch kreeg opnieuw Veldwijk een kans. Hij stifte de bal alleen voor doelman Richard Arends naast. Aan de andere kant schoot Sanny Monteiro nog net langs de verkeerde kant van de paal.
Excelsior staat op de zevende plaats van de Jupiler League met 24 punten uit zestien wedstrijden.
Scoreverloop: 4' Lars Veldwijk 0-1, 10' Guyon Philips 1-1, 37' Lorenzo Piqué 2-1, 43' Lars Veldwijk 2-2.