PKC/Hagero laat op stoom tegen Fortuna

ROTTERDAM - De korfballers van PKC/Hagero zijn het nieuwe zaalseizoen begonnen met een moeizame 22-19 overwinning op Fortuna/MHIR. De regerend landskampioen moest duidelijk op gang komen tegen de ploeg uit Delft. De tegenstander van de Papendrechters in de zaalfinale van vorig seizoen stond bij rust verdiend met 6-9 voor.
Ook in de tweede helft zag het er in de beginfase niet naar uit dat PKC de schade kon herstellen. De bezoekers namen een 11-15 voorsprong, maar daarna rechtte de thuisploeg de rug. Binnen een mum van tijd was het gelijk (15-15), waarna PKC eindelijk op voorsprong kwam. Fortuna kon nog even aanhaken, maar de formatie van coach Jan de Jager liet de gasten nooit meer echt in de buurt komen.
Laurens Leeuwenhoek en Danny den Dunnen hadden met vier treffers een belangrijk aandeel in de zege op Fortuna.