nieuws

Achtervolging verdachten inbraak eindigt in Capelle

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Na een achtervolging door Capelle aan den IJssel heeft de politie zaterdagochtend drie verdachten van een inbraak aangehouden. Agenten hebben bij de arrestatie ook een waarschuwingsschot gelost, bevestigde de politie.
De mannen uit Den Haag, Gouda en Maassluis zitten vermoedelijk achter een inbraak in de Kijkshop in Goes (Zeeland). Daar ging in de vroege ochtend het inbraakalarm af. In de omgeving stond een zwarte BMW, die bij het zien van de politie met hoge snelheid op de vlucht sloeg.
De vermeende inbrekers wisten de politie aanvankelijk voor te blijven, maar na een tijdje was hun geluk op. ''Op de A16 nabij Breda werd de auto enkele uren later opnieuw opgemerkt door scanapparatuur in een politieauto'', meldde de politie. Agenten gaven de BMW een stopteken, maar de bestuurder reageerde niet.
De vlucht van het trio eindigde in Capelle, waar de 22-jarige bestuurder van de auto zich klemreed. Agenten wisten de Hagenaar daarop met getrokken wapens uit de auto te praten. De twee andere mannen wisten te voet te vluchten, maar konden later alsnog worden aangehouden in de omgeving.