FC Dordrecht zegeviert in topper op Het Kasteel

ROTTERDAM - FC Dordrecht blijft de koploper in de Jupiler League. De ploeg van trainer Harry van den Ham won met 2-3 van Sparta en staat nu vier punten los van de Rotterdammers. Met name in de eerste helft was Dordrecht vele malen beter dan de thuisploeg, wat resulteerde in een 0-3 stand bij rust.
De slechte eerste helft bleek uiteindelijk funest voor Sparta, dat de drie Dordtse doelpunten niet meer te boven kwam. In het eerste kwartier waren beide ploegen nog gelijkwaardig aan elkaar, maar toen Sparta-huurling Paul Gladon de ban brak namens FC Dordrecht kregen de bezoekers een flinke scheut zelfvertrouwen. De toenemende druk van Dordrecht liet de Rotterdamse defensie een aantal maal wankelen.
In de 32ste minuut zorgde het slappe ingrijpen bijna voor de 0-2, maar Yoell van Nieff raakte de paal. Twee minuten later was het wel raak. Rihairo Meulens strafde een dekkingsfout goed af en verdubbelde zodoende de voorsprong. Ook na die treffer denderde de koploper door. Erixon Danso profiteerde opnieuw van een foutje en schoof de 0-3 binnen.
Na rust zagen de Rotterdamse fans een veel beter Sparta. Al in de 50ste minuut was Steef Nieuwendaal dichtbij de 1-3, maar de prima keepende Warner Hahn redde zijn inzet. Vlak na die kans had Danso de 0-4 op zijn schoen, maar de aanvaller raakte de lat.
Ruim een half uur voor tijd begon Sparta de druk daadwerkelijk op te voeren. Johan Voskamp zag eerst nog keeper Hahn redden, maar was twee minuten daarna toch trefzeker. De spits kopte van dichtbij binnen en gaf het publiek eindelijk een reden om te juichen. Sparta zette alles op alles om nog dichterbij te komen, terwijl bij Dordrecht de krachten wegvloeide.
Het aandringen van Sparta resulteerde dan ook in de 2-3. Invaller Mario Bilate zette de treffer op zijn naam. Diezelfde Bilate was vier minuten voor tijd zeer dichtbij de gelijkmaker, maar de aanvaller mikte een rebound net naast. In de vier minuten extra tijd lukte het Sparta niet nogmaals het net te vinden. Dordrecht had zelfs nog uit kunnen lopen, maar Snijders en Meulens verprutsten een kansrijke counter.
18' 0-1 Paul Gladon
34' 0-2 Rihairo Meulens
38' 0-3 Erixon Danso
57' 1-3 Johan Voskamp
81' 2-3 Mario Bilate