nieuws

Excelsior Maassluis pakt drie belangrijke punten

ROTTERDAM - Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag drie belangrijke punten gepakt in de topklasse. Noordwijk werd op eigen veld met 2-0 verslagen. Door die zege stijgt Excelsior Maassluis naar de dertiende plaats. Capelle speelde in dezelfde klasse met 1-1 gelijk. Barendrecht verloor met 3-2.
Capelle behaalde het puntje tegen directe concurrent FC Lisse. Gertjan Rothman was de doelpuntenmaker, hij zorgde voor de 1-0 aan het begin van de tweede helft. Barendrecht ging nipt ten onder tegen Scheveningen. Marwin Richard en Mitchel van Gastel waren trefzeker voor de bezoekers. Namens Excelsior Maassluis scoorden Vincent van den Berg en Niels Redert. Barendrecht staat na de nederlaag op de zesde plek, Capelle is de nummer vier.
Overige uitslagen: GVVV - Kozakken Boys 0-2 (Kozakken Boys neemt de koppositie over), Katwijk - IJsselmeervogels 1-5, Excelsior '31 - ONS Boso Sneek 2-2, Ter Leede - HHC Hardenberg 2-1, Spakenburg - Rijnsburgse Boys 1-1.
Hoofdklasse B
Zwaluwen mag zich na de 1-3 zege op Deltasport de nieuwe koploper van de hoofdklasse B noemen. De Vlaardingers hebben een voorsprong van twee punten op Hoek, dat met 0-0 gelijkspeelde tegen 's-Gravenzande.
Smitshoek hield de aansluiting met de koplopers door een ruime 5-1 zege op Oranje Wit. De achterstand op Zwaluwen is vier punten. Stedoco is de nummer vier. Zaterdag speelde de ploeg uit Hoornaar met 2-2 gelijk tegen Kloetinge.
RVVH bracht ASWH verder in de problemen door een 2-1 overwinning. Ali Yilmaz was met twee treffers de grote man aan Ridderkerkse kant. XerxesDZB had weinig moeite met Heinenoord. In Rotterdam werd het 3-0. Achilles Veen won ook. Jodan Boys werd met 2-1 verslagen.