nieuws

Rotterdam maakt woningen energiezuinig

ROTTERDAM - In Rotterdam is zaterdag begonnen met het opknappen en energiezuiniger maken van 7000 huurwoningen. Bij de eerste woning in Oud-IJsselmonde waarmee is begonnen, werden er bijvoorbeeld piepschuimkorrels in de kruipruimte aangebracht voor een betere isolatie.
Het project is een samenwerking van bewoners, woningcorporaties, ontwikkelaars, banken en energieleveranciers. Ze hopen voor het einde van 2018 in totaal 10.000 woningen te verduurzamen.Het is namelijk de wens om naast de 7000 huurwoningen ook 3000 particulieren zo ver te krijgen hun huis duurzamer te gaan maken.
Deal
Via de website slimwoneninrotterdam.nl kunnen bewoners zelf zien hoe ze de nodige aanpassingen in hun woning kunnen realiseren en betalen. Dit kan via een speciale financiële constructie waarvoor de gemeente een deal heeft gesloten.
Rotterdam zegt hiermee een voorschot te nemen op de uitwerking van het nationale Energieakkoord waarin landelijk maatregelen zijn aangekondigd om meer huishoudens tot energiebesparing aan te zetten.
Met het project is een investering gemoeid van ruim 67 miljoen euro. Het leidt tot extra werkgelegenheid en leerwerktrajecten. In totaal zouden de werkzaamheden 600 nieuwe banen opleveren.