nieuws

Van den Ham: 'Wij willen ook kampioen worden'

ROTTERDAM - FC Dordrecht-trainer Harry van den Ham heeft na de zege van zijn ploeg in de topper tegen Sparta uitgesproken voor het kampioenschap te willen gaan. De Schapenkoppen wonnen zaterdagavond met 3-2 op bezoek in Rotterdam en staan daardoor als koploper vier punten los op naaste belager Sparta in de Jupiler League.
'Er wordt aangegeven dat Sparta kampioen móét worden, maar dan heb ik nieuws voor jullie: wij móéten ook. Wij willen ook kampioen worden. Als je mee wilt blijven doen dan moet je hier winnen,' zegt Van den Ham na afloop van de derby. 'Als je vier punten los staat op de nummer twee en zeven op een andere belangrijke titelkandidaat, dan kan je je toch niet verstoppen? We zijn geen toeristen. Ik ga maar voor één ding en dat is het hoogste.'
De uitspraken van de oefenmeester zijn niet alleen gebaseerd op de overwinning bij de directe concurrent. 'Ik denk dat we aardig wat wedstrijden gespeeld hebben met heel goed voetbal en veel goals. Ook bij Sparta-uit maak je er toch drie. Al vond ik dat we in het begin slordig aan de bal waren. We konden de vrije man niet vinden, maar later pikten we dat op en hebben we een aantal schitterende goals gemaakt. Ik heb genoten in de eerste helft,' vervolgt Van den Ham.
Toch verliep de tweede helft volledig anders voor FC Dordrecht, hoewel de 59-jarige Van den Ham zijn team daar in de rust al voor had gewaarschuwd. 'Je weet dat zij iets moeten gaan doen. Dat betekent dat je onder druk komt te staan. Daar kom je onder vandaan door naar voren te lopen en richting de middenlijn te gaan met je achterhoede. Dat is wat we niet deden en daardoor kregen we geen vat op hun spel, maar dan nog had je die vierde al moeten maken.'
In de slotfase kwam een goed resultaat voor de bezoekers nog in gevaar. Onder andere Sparta-aanvaller Mario Bilate had de gelijkmaker op zijn voet. 'Gelukkig hebben wij met Warner Hahn een goede keeper staan die wederom bewezen heeft dat hij punten pakt, maar ook daarna hebben wij nog kansen gehad. Uiteindelijk vind ik ons de terechte winnaar,' aldus Van den Ham.