nieuws

Bogers: 'We zijn niet ondersteboven gespeeld'

ROTTERDAM - Sparta-trainer Adrie Bogers is van mening dat zijn formatie in de verloren derby tegen FC Dordrecht (2-3) niet is overklast door de koploper van de Jupiler League. In de rust keken de Rotterdammers al tegen een 0-3 achterstand aan, maar volgens Bogers heeft Sparta in de eerste helft geen voetballes gekregen.
'Als je ziet hoe zij scoren dan is dat vanuit de omschakeling. Dat heeft niets met concreet veldspel te maken. Ze zijn drie keer bij de goal geweest en scoren drie keer. Dat is hartstikke goed van Dordrecht, maar het is niet zo dat we ondersteboven zijn gespeeld. We hadden op de eerste plaats kunnen komen en dat is niet gelukt. Dan is de eerste nederlaag sinds lange tijd balen,' zegt de oefenmeester na afloop tegenover RTV Rijnmond.
Bogers geeft aan dat hij niet geschrokken is van de eerste helft. 'Het voetbal was niet eens zo slecht, maar we maken een aantal individuele fouten in de verdediging waar we normaal heel goed zijn. Nu gingen ze er vrij gemakkelijk in en dat is gewoon slecht. Dat neem je ze altijd kwalijk, want uiteindelijk gaat het om de afspraken om dingen te voorkomen. Voor de rest is er niet zo veel loos. Je hamert wel op het feit dat je beter moet beginnen.'
'De verschillen tussen beide ploegen zijn klein. In de eerste helft leek het heel groot, maar in de tweede helft heeft er maar één team gevoetbald en het andere team tegengehouden. Niets ten nadele van Dordrecht, want dat hebben ze goed gedaan. Wij zullen in dat soort dingen beter moeten. We moeten ons niet van de wijs laten brengen omdat we van de nummer één verliezen en gewoon doorgaan met de dingen die we moeten doen,' aldus Bogers.