nieuws

Janmaat: 'AZ is niet sterker dan Feyenoord'

ROTTERDAM - Daryl Janmaat heeft er vertrouwen in dat Feyenoord op de weg terug is. De Rotterdammers verloren punten tegen Go Ahead Eagles (2-2 gelijkspel) en Heracles Almelo (1-2 verlies), maar de rechtsback van Feyenoord denkt dat de ploeg na de 0-2 overwinning op SC Cambuur Leeuwarden weer een goede reeks kan neerzetten.
'Dat is zeker mogelijk. Je ziet ook dat die avond daarvoor weer alle topploegen het moeilijk hebben en punten verliezen. Op dit moment is het belangrijk dat we wedstrijden zoals tegen Cambuur winnen. De eerste helft was niet goed qua spel en de tweede helft was een stuk beter, maar zij hebben ook niet meer dan vier mogelijkheden gecreëerd,' meent Janmaat.
Komende zondag staat het thuisduel met AZ op het programma. De ploeg uit Alkmaar staat aan kop in de eredivisie met twee punten voor op Feyenoord. 'Ik beschouw het zeker als een topwedstrijd,' zegt de international tegenover RTV Rijnmond. 'We staan er alle twee goed voor en dit gaat misschien wel om de koppositie. Zij winnen redelijk makkelijk hun wedstrijden, maar ik denk niet dat ze sterker zijn. Het is wel een tegenstander met individuele kwaliteiten die degelijk speelt en weinig doelpunten weggeeft.'
Janmaat wordt volgens velen gezien als de beste Feyenoorder dit seizoen. 'Dat is voor mij mooi om te horen. Het geeft aan dat ik op de goede weg ben, maar ik speel liever met het team goede wedstrijden,' vervolgt de verdediger, die inmiddels een vaste waarde is bij Oranje. 'Het is voor mij altijd een enorme eer om te worden opgeroepen, al voelt het natuurlijk minder nieuw als in het begin. Ik wil niet zeggen dat het went, maar het is wel meer vertrouwd. Voor je land uitkomen is het mooiste wat er is,' aldus de speler van Feyenoord.