nieuws

Sliedrecht Sport nadert koppositie

Sliedrecht Sport
Sliedrecht Sport
ROTTERDAM - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben zaterdagavond goede zaken gedaan in de DELA Eredivisie. Op bezoek bij nieuwkomer Talentteam Papendal/Arnhem was de formatie van coach Appie Krijnsen met 1-3 te sterk. Door de overwinning komt Sliedrecht Sport op gelijke hoogte met VC Sneek, dat onderuit ging.
Gemakkelijk ging het echter niet voor de Sliedrechters. In de eerste set werd er maar nipt gewonnen van de thuisploeg: 23-25. Dat het geen eenvoudige avond voor de bezoekers zou worden, werd ook in de tweede set bevestigd. Daarin won Talentteam overtuigend met 25-15 van de regerend titelhouder. In de twee daaropvolgende sets stelde Sliedrecht Sport echter orde op zaken (21-15 en 11-25) en vertrok het met het volle pond naar huis.
Op de ranglijst mag Alterno zich nog altijd de koploper noemen. De volleybalsters uit Apeldoorn zijn na vijf wedstrijden in het bezit van vijftien punten. Sliedrecht Sport verzamelde uit evenzoveel duels twee punten minder en staat op de gedeelde tweede plaats met Sneek. De concurrent uit Friesland heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.