Rotterdam Basketbal laat winst liggen bij koploper

Rotterdam Basketbal College
ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal College heeft zaterdag bijna voor een stunt weten te zorgen. Tegen koploper Landstede Basketbal in Zwolle was de formatie van coach Ferry Steenmetz dicht bij de tweede overwinning op rij. De Rotterdamse basketballers gaven in het laatste kwart de zege echter uit handen: 71-64.
Beide teams deden weinig voor elkaar onder. Na het eerste kwart keek Rotterdam Basketbal nog tegen een 19-15 achterstand aan, maar de ploeg die de laatste jaren steevast onderaan eindigde knokte zich terug en ging uiteindelijk rusten met een 39-40 voorsprong. Ook na de thee konden de Rotterdammers in eerste instantie volhouden met een 48-53 tussenstand na het derde kwart. Een mager laatste kwart bezorgde Landstede echter de winst.
Ondanks de nederlaag blijft Rotterdam Basketbal College meedraaien in de middenmoot. Met zes punten uit acht wedstrijden bezetten de mannen van Steenmetz de zesde plaats in de eredivisie.