nieuws

Wederom ruime zege basketbalsters Binnenland

Basketbal
Basketbal
ROTTERDAM - De basketbalsters van Binnenland zijn dit seizoen nog niet echt op de proef gesteld. Het seizoen begon weliswaar met een nederlaag in de strijd om de Supercup tegen ProBuild Lions, maar in de competitie hoeft het voorlopig van geen enkele tegenstander iets te duchten. Zaterdag werd EBV Baros verslagen: 115-44.
In de nieuwe competitie-opzet, waarin de eredivisie is opgedeeld in drie klassen, treft Binnenland veel tegenstanders met weinig tot geen ervaring op het hoogste basketbalniveau. De runner-up van vorig jaar won al haar competitiewedstrijden dit seizoen met de 133-43 zege van vorige week op Green Eagles uit Maassluis als absolute uitschieter.
Vorige maand was Binnenland al met 48-86 te sterk voor het Rotterdamse Baros en ook zaterdag in het Topsportcentrum was het eenrichtingsverkeer. Dit resulteerde na het eerste kwart in een 39-14 tussenstand en bij rust keek Binnenland tegen een 63-25 voorsprong aan. In het derde (86-37) en vierde kwart werd het alleen nog maar erger voor de bezoekers.
In klasse B van de eredivisie voert Binnenland logischerwijs de ranglijst aan met het volle pond uit vier gespeelde wedstrijden. Grasshoppers volgt op de tweede plaats met zes punten.