nieuws

Alex Boogers schrijft Beste Rotterdamse Boek

ROTTERDAM - Op het lezersfeest in de Centrale Bibliotheek zijn de winnaars van het Beste Rotterdamse Boek bekendgemaakt. Alex Boogers won in de categorie fictie en Joris Molenaar in de categorie non-fictie.
Naast de jury, bestaande uit Dichter des Vaderlands Anne Vegter, auteur Abdelkader Benali, directeur van het Hiphophuis Aruna Vermeulen en bibliotheekdirecteur Gert Staal, kon ook het lezerspubliek stemmen.
Alex Boogers won de prijs met zijn boek "Alle dingen zijn schitterend". De jury oordeelde: ‘Het is een stilistisch knap boek, een gewaagde roman met voortdurend wisselende perspectieven, die het lezen tot een avontuur maken. Een indrukwekkende roman over een zoektocht in de grote stad, over verdriet, afscheid, angst en onbegrip. Over het leven nemen zoals het komt, het leven is namelijk niet gestructureerd. En je bent er dus ook niet altijd tegen opgewassen’.

Non-fictie

Voor het eerst werd dit jaar een aparte prijs voor non-fictie uitgereikt. Deze prijs ging naar het boek Brinkman en van der Vlugt Architecten van Joris Molenaar. Het juryoordeel: ‘Met enorm veel aandacht gemaakt. De transparante tekst, de foto’s en de heldere vormgeving vullen elkaar sterk aan. Je voelt de intense bevlogenheid en toewijding van de auteur. Het boek toont bekende plekken in Rotterdam, het schept een kader voor onze iconen. We zien opnieuw en bewust de Kuip, de Van Nelle fabriek en ook de telefooncel’.
De verkiezing van het Beste Rotterdamse Boek werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door de Bibliotheek Rotterdam in samenwerking met Boekhandel v/h Van Gennep. Er was volgens de organistie dit jaar een recordaantal stemmen: ruim 150% meer dan vorig jaar.
Foto: Alex Boogers ontvangt zijn prijs