nieuws

HCR wint topper maar verliest Van Ass

Seve van Ass
Seve van Ass
ROTTERDAM - De heren van Hockeyclub Rotterdam hebben de topper tegen Amsterdam winnend afgesloten. De formatie van coach Reinoud Wolff was op eigen terrein met 6-3 te sterk voor de hoofdstedelingen. HCR blijft door de overwinning koploper, maar verloor in de confrontatie met Amsterdam wel hockeyer Seve van Ass (foto).
De 21-jarige Rotterdammer kreeg na tien minuten de stick van Amsterdam-speler Valentin Verga op zijn mond en verloor daarbij naar schatting minstens zeven tanden. Hij moest direct door naar het ziekenhuis, waar een kaakbreuk werd geconstateerd. Van Ass kan zichzelf kwalijk nemen dat hij zonder gebitsbeschermer speelde. Verga werd op zijn beurt bestraft met een rode kaart.
In het duel in de top van de hoofdklasse opende Jeroen Hertzberger de score uit een strafcorner. Timmo Kranstauber en Jeffrey Thys hadden met twee treffers eveneens een belangrijk aandeel in de overwinning. Björn Kellerman nam het overige Rotterdamse doelpunt voor zijn rekening. Mirco Pruyser (2) en Robert Tigges scoorden namens Amsterdam.
Hockeyclub Rotterdam vindt zich na twaalf wedstrijden terug op de eerste plaats met dertig punten.