nieuws

Van Hanegem: 'Er is geen hiërarchie bij Feyenoord'

ROTTERDAM - Willem van Hanegem begrijpt niets van de manier waarop Feyenoord met de buitenwacht communiceert. De club formuleerde het behalen van Europees voetbal als doelstelling voor dit seizoen, maar trainer Ronald Koeman liet afgelopen vrijdag in FC Rijnmond weten dat intern wel is besloten voor het kampioenschap te willen gaan.
'Toen wij dat zeiden aan het begin van het seizoen werd dat ons kwalijk genomen door Van Geel (technisch directeur, red.) en Koeman. Als je tweede en derde wordt en je houdt alles bij elkaar dan lijkt mij dat een logische redenering,' zegt Van Hanegem zondag in de voetbaltalkshow. 'Als je intern dan wel uitspreekt kampioen te willen worden, dan kun kun je dat toch ook naar buiten brengen? We zijn geen stel kleuters. En je mag die groep best een beetje onder druk zetten.'
Volgens de voormalig speler en trainer van de Rotterdammers schort het binnenskamers aan een hoop bij Feyenoord. 'Het is de mooiste club van de wereld, maar er is geen hiërarchie. In elke club staat iemand boven iemand en als laatst kom je bij de directie uit. Maar de directie is weer een beetje angstig voor Van Geel en hij is weer een beetje angstig voor Koeman, bij wie ik vermoed dat spelers niet snel zullen aankloppen om het een en ander te vragen. Dus dan kom je weer bij de assistenten uit. Zo zit de club in elkaar,' aldus Van Hanegem.
Bekijk hieronder de uitzending van FC Rijnmond met Willem van Hanegem.