nieuws

OVMiles sparen bij de RET

ROTTERDAM - RET-reizigers kunnen binnenkort met hun ov-chipkaart sparen voor kortingen op Rotterdamse attracties, zoals Diergaarde Blijdorp, Boijmans en de Euromast. OVMiles heet het spaarprogramma, dat maandag ten doop werd gehouden door RET-directeur Peters en de Rotterdamse wethouder Baljeu.
Het idee dateert uit 2011 en komt van het toenmalige GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent. Zij dacht toen vooral aan een spaarsysteem voor NS-reizigers. De RET introduceert het nu als eerste vervoersbedrijf in Nederland.
Korting of koffie
Wie meedoet met OVMiles, spaart 1 OVMile per gereisde kilometer. De waarde van zo'n OVMile hangt af van wat de betreffende attractie ervoor wil geven: korting, gratis toegang, of een kopje koffie. Behalve de bekende Rotterdamse attracties zoals Spido, Euromast en Miniworld doen ook enkele horecabedrijven mee.
Persoonlijk en anoniem
Het sparen van OVMiles kan zowel met een persoonlijke als met een anonieme OV-chipkaart. Het is wel de bedoeling dat deelnemers zich via een website aanmelden en dan persoonlijke gegevens invoeren. Deze week begint de RET een testperiode met duizend reizigers. Als alles goed gaat, kan vanaf januari iedereen zich aanmelden die dat wil.