nieuws

DeetosSnel wint stadsderby van Oranje Wit

ROTTERDAM - De korfballers van DeetosSnel/Volhuis zijn de zaalcompetitie in de hoofdklasse gestart met een 22-17 overwinning bij stadgenoot Oranje Wit. Op de overwinning viel weinig af te dingen. De ploeg van trainer Patrick den Hertog (foto) was op alle vlakken te sterk voor Oranje Wit.
Het derby-gevoel leefde vooral bij de thuisploeg. 'De eerste zaalwedstrijd is altijd speciaal. Helemaal als je begint tegen Deetos. Al bij de jeugd is er een strijd wie de beste club van Dordrecht is', licht Henno Ploeg van Oranje Wit toe.
Voor Bjorn van Rosmalen is er maar één derby voor DeetosSnel: 'Dat is tegen PKC. Deze wedstrijd is voor Oranje Wit de wedstrijd van het jaar.' Deetos-trainer Patrick den Hertog beaamt die woorden: 'Een paar jaar geleden had je in het voetbal Feyenoord-Sparta. Een derby die voor Sparta heel bijzonder was, terwijl het voor Feyenoord gewoon één van de 34 wedstrijden was.'
Waar de spelers van DeetosSnel vorig jaar in de Korfbal League overduidelijk niks te zoeken hadden, waren zij zaterdag in de hoofdklasse overduidelijk de betere. Bij rust leidde Deetos met 12-10, waarna de rood-witte formatie makkelijk uitliep en het gif uit de derby verdween.