nieuws

Dordtse advocaat geeft gratis advies

ROTTERDAM - Het Dordtse advocatenkantoor Klarenaar heeft aan de Steegoversloot een rechtsbijstandloket geopend. Er wordt laagdrempelig en gratis advies gegeven.
Initiatiefnemer Herman Klarenaar zegt de eerste advocaat in ons land te zijn met deze vorm van gratis advies: "daarom heb ik de naam rechtsbijstandsloket meteen maar laten vastleggen."
De advocaat, die al bijna dertig jaar in Dordrecht zit, heeft z'n kantoor aan de Bomkade. Voor het loket heeft hij een pand gevonden aan de Steegoversloot, recht tegenover de rechtbank. Dat is nu een maand open en men weet het loket al te vinden.
"Er stappen regelmatig mensen binnen. Het concept is simpel; er is tijdens kantooruren altijd een advocaat aanwezig. Daarmee kun je met elk probleem meteen aan tafel. Zit er toevallig net iemand anders, dan kan er meteen een afspraak voor een ander moment gemaakt worden."
Voorbijgangers stappen binnen met de meest uiteenlopende vragen, heeft Klarenaar al ondervonden: "een groot voordeel van dit loket is dat mensen snel advies krijgen, een goede indruk van wie wij zijn, wat we voor ze kunnen betekenen en wat dat kost."
In tegenstelling tot de bekende rechtswinkels en juridische loketten is zijn initiatief dan ook commercieel: "Het advies is gratis, maar we hopen inderdaad dat mensen, als ze nadere stappen gaan nemen, cliënt worden bij ons kantoor", zegt Klarenaar.