nieuws

Pop-up schapen in Oud-Beijerland

ROTTERDAM - De twee schapen Wolkje en Donderwolkje zorgen voor raadsels en veel plezier aan de Zinkweg in Oud Beijerland. De dieren stonden twee weken terug ineens op het stukje land achter een afgebrande boerderij aan de Zinkweg 64.

Wijkagent Arjan van Leeuwen deed een oproep via twitter naar de eigenaar van de witte en zwarte schaap. De dieren leken zonder eten en verzorging te zijn achtergelaten.
Intussen pimpte de buurt het landje op. Een stuk hek werd gemaakt en buurmeisjes hebben een naambordje opgehangen. De dieren heten voortaan Wolkje en Donderwolkje.
Even werd gedacht dat de oud eigenaar van de afgebrande boerderij de dieren had geplaatst. "Maar dat is niet het geval", vertelt buurman Mourits. "De pleegdochter van de oud-eigenaar is komen kijken wat er aan de hand was, omdat ze was gebeld door de politie, maar de schapen zijn niet van haar of haar vader."
Zo plots als de twee schaapjes verschenen, zijn ze nu verdwenen. De politie laat weten dat de eigenaar van Wolkje en Donderwolkje ze niet heeft achter gelaten aan de Zinkweg.
De schapen waren ontsnapt en hebben zelf onderdak gevonden op het landje. De dieren zijn terug bij de eigenaar. Wie dat is, vertelt de politie niet.