nieuws

15-jarige Oostvoornaar derde bij fotowedstrijd WNF

ROTTERDAM - De 15-jarige Robert Kassels uit Oostvoorne is derde geworden bij de WNF-Photo Award. De tiener maakte in zijn eigen tuin een foto van een bij in een gele narcis. Volgens de jury was de foto zó scherp, dat de haartjes bijna te tellen waren.
De foto van Robert was een toevalstreffer: ''Tussen mijn huiswerk door was ik even een frissen neus aan het halen. Toen zag ik een bei zitten in een narcis. Ik vond het geel en het doorschijnende licht heel mooi. Ik heb mijn camera gehaald en een foto gemaakt.''
De WNF-Photo Award is een dierenfotowedstrijd voor jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Hij wordt jaarlijks georganiseerd door de Rangers, de jeugdafdeling van het Wereldnatuurfonds. De prijzen zijn zondagmiddag uitgereikt in het Museon in Den Haag. De expositie met alle genomineerde foto's is daar tot en met 8 maart te zien.

Videoboodschappen

Tijdens de prijsuitreiking werden videoboodschappen aan de winnaars getoond van bekende Nederlanders als astronaut André Kuipers en natuurfotograaf Frans Lanting die in Rozenburg en Brielle opgroeide.