nieuws

Wolff: 'Dit is natuurlijk wel opzettelijk'

ROTTERDAM - Hockeyclub Rotterdam-trainer Reinoud Wolff kan de komende tijd niet beschikken over Seve van Ass. De 21-jarige international raakte zondag in de topper tegen Amsterdam geblesseerd nadat hij op zijn mond werd geraakt door de stick van Valentin Verga. Van Ass brak daarbij zijn bovenkaak en verloor bovendien zeven tanden.
Wolff zag het incident voor zijn eigen ogen gebeuren. 'Het is een duel en ergens in dat duel krijgt Valentin Verga een vrije slag mee. En terwijl die actie nog een beetje gaande is, in een vlaag van woede, besluit hij uit te halen en treft daar zeer ongelukkig Seve van Ass in zijn gezicht,' zegt de coach van HCR tegenover RTV Rijnmond.
'Ik ben geen rechter en we moeten wel een beetje voorzichtig zijn, maar dit is natuurlijk wel opzettelijk, als je met je volle verstand uithaalt. Iedereen die gehockeyd heeft weet, en moet zich realiseren, dat een stick een slagwapen is. Dus hier zit zit helaas wel enige opzet in.'
Van Ass is naar verluidt minimaal een maand uitgeschakeld. Het is de vraag of hij de voorbereiding op de Hockey World League met het Nederlands hockeyteam kan meemaken. Verga is door zijn Amsterdamse werkgever voor drie wedstrijden geschorst.