nieuws

Inboedel hotel de Beer onder de veilinghamer

ROTTERDAM - Het was een hotel met een grote geschiedenis. Het bekende Hotel Restaurant De Beer aan de Europaweg in de Rotterdamse Europoort. Anderhalve week geleden is het gesloten.

De inboedel wordt de komende weken op internet geveild. In het hotel wordt nu alles in orde gemaakt voor de kijkdagen komende zaterdag en volgende week maandag. Nu al blijkt dat er veel interesse is in de inboedel.
Hotel de Beer is dichtgegaan omdat de eigenaar van deze locatie, het Havenbedrijf, de grond een andere bestemming wil geven. Bovendien vindt het bedrijf een dergelijk hotel niet langer in een industriegebied passen.

Bij hotel de Beer heeft altijd het zeemanshuis gezeten. En plek waar zeemannen konden ontspannen. Dit complex werd al twee jaar geleden gesloten en verdwijnt binnenkort ook definitief.
De Koopvaardijpredikant Helene Perfors vindt het een slechte zaak dat er in het directe havengebied nu geen zeemanshuis meer zit. "De zeemannen moeten nu naar Rotterdam-Centrum of naar Brielle en dat is voor velen veel te duur, dus blijven ze maar aan boord".
De predikante hoopt dat er binnenkort in het havengebied toch nog een voorziening voor de zeemannen komt.