nieuws

Danyo baalt tijdens Bep van Klaveren Memorial

ROTTERDAM - De twintigste editie van de Bep van Klaveren Memorial had maandagavond het podium moeten worden waarop de boksers Stephen Danyo en Peter Müllenberg en de Schiedamse boksster Nouchka Fontijn in actie kwamen. Wegens verschillende redenen was het drietal echter niet te zien in de boksring in Rotterdam.
Met name het gemis van Danyo was een aderlating voor de organisatie. De Rotterdammer was overigens wel aanwezig bij het jaarlijkse eerbetoon aan Van Klaveren. 'Ik had hier graag in mijn eigen stad willen vechten. Met de nieuwe regelgeving kon het nu helaas niet. Amateurs en profs mogen blijkbaar niet op dezelfde avond boksen. Het was voor mij wel een teleurstelling, want ik heb hier lang voor getraind,' liet Danyo weten aan RTV Rijnmond.
Danyo kreeg pas vier dagen eerder te horen dat hij niet mocht boksen tijdens de Bep van Klaveren Memorial. Het publiek in het Topsportcentrum naast De Kuip moest genoegen nemen met een boksinterland tussen onervaren amateurs van Nederland en Ierland.
Dinsdag is er op TV Rijnmond een reportage te zien van de Bep van Klaveren Memorial.