nieuws

Van der Laan ontvangt koninklijke onderscheiding

ROTTERDAM - Aad van der Laan is maandag bij zijn afscheid als bestuurslid van Sportclub Feyenoord benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Rotterdammer kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor zowel de amateurtak van Feyenoord, de betaald voetbalorganisatie als het stadion van de club.
Burgemeester Aboutaleb speldde de versierselen op bij de 77-jarige Van der Laan, die nergens van af wist. 'De verrassing was groot en ik was letterlijk sprakeloos. De tranen liepen over mijn gezicht. Aan de ene kant vind ik dat vervelend, maar ik kan mijn gevoelens toch niet wegstoppen. Dit betekent heel erg veel voor mij. Ik wil niet degene zijn die zegt: "eindelijk, een erkenning," maar diep in mijn hart vind ik het natuurlijk wel leuk,' aldus Van der Laan.
Van der Laan fungeerde tot vorig jaar november zeven jaar lang als voorzitter van Sportclub Feyenoord. Die functie bekleedde hij eerder al tien jaar lang in de jaren negentig. Ook was hij keeper in de jeugd van Feyenoord en haalde hij het Nederlands zaterdagelftal als doelman van Zwart Wit '28.
Tegenwoordig is Aad van der Laan voorzitter van het Feyenoord Museum. Vorige week werd hij uitgebreid geïnterviewd in het programma Rijnmond Staat Stil.