nieuws

Veel Amber Alerts uit de Rijnmondregio

ROTTERDAM - Meer dan 2,2 miljoen mensen hebben zich aangemeld om Amber Alerts te ontvangen. Dat is maandagmiddag bekend gemaakt tijdens het vijfjarig bestaan van het vermiste-kinderenalarm. Door de medewerking van allerlei bedrijven bereikt Amber Alert bijna acht miljoen mensen.
De viering van vijf jaar Amber Alert vond niet geheel toevallig plaats op het SS Rotterdam. Niet alleen werd het eerste Amber Alert in Nederland voor een vermist kind uit Rotterdam verstuurd, volgens oprichter Frank Hoen komen ook de meeste meldingen tot nog toe uit deze regio. “Daarnaast zijn er hier veel zusjes van Amber Alert, zoals Rijnmond Veilig en andere manieren waarop de bevolking massaal kan worden gewaarschuwd. De Rijnmondregio loopt daarmee voor op andere regio’s in Nederland.”
Gat tussen groot en klein
Hoen ziet toch nog kansen voor verbetering van Amber Alert: “Er zijn de grote landelijke Amber Alerts, maar ook de wat kleinere regionale vermissingen. Daar zit nog een gat tussen. Dat moeten we nog opvullen.”
Stysteem nooit af
Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zei bij de presentatie van de cijfers dat hij blij is met het resultaat van vijf jaar Amber Alert. Wel vindt hij dat het systeem nooit af is. Zo wordt er momenteel hard aan gewerkt om het Amber Alert ook Europees in te voeren. “Vermiste kinderen houden niet op bij de landsgrenzen.”