nieuws

Van Persie en Clasie niet in Oranje

ROTTERDAM - Robin van Persie en Jordy Clasie hebben zich afgemeld voor de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen Japan en Colombia. Beide zijn geblesseerd. Bondscoach Louis van Gaal heeft Davy Pröpper (Vitesse) en oud-Feyenoorder Leroy Fer (Norwich) opgeroepen als vervangers.
Rotterdammer Van Persie, aanvoerder van Oranje, heeft last van een lies en een teen. Het
afgelopen weekeinde maakte hij nog het winnende, en enige, doelpunt in de topper van Manchester United tegen Arsenal. Feyenoorder Clasie ondervindt hinder van een kneuzing aan de voet. Eerder al viel Dirk Kuijt (Fenerbahce) af. Voor hem werd Siem de Jong (Ajax) opgeroepen.
De 22-jarige Pröpper werd niet eerder geselecteerd voor het Nederlands elftal. De geboren Arnhemmer valt de laatste weken voortdurend in positieve zin op bij Vitesse, de koploper van de eredivisie. Fer, die de afgelopen zomer overstapte van FC Twente naar de Engelse Premier League, heeft inmiddels vier interlands achter zijn naam staan. Beide spelers zijn
middenvelders. De selectie van Van Gaal bestaat door hun komst nog steeds uit 23 voetballers.
Oranje speelt zaterdag in België tegen Japan. Dinsdag volgt in Amsterdam de ontmoeting met Colombia. Nederland heeft zich al geplaatst voor de wereldtitelstrijd van 2014 in Brazilië.