nieuws

Poëzie op alle Stadsbeheer-auto's

roteb
roteb
ROTTERDAM - Op bijna alle auto's van Stadsbeheer komen dichtregels te staan. Dat gebeurt ter gelegenheid van 25 jaar samenwerking tussen het gemeenlijke reinigingsbedrijf en Poetry International. Donderdag wordt bovendien een neon-dichtregel onthuld op het Stadsbeheer-gebouw aan het Kleinpolderplein.
In 1988 verschenen de eerste twaalf vuilniswagens en reinigingsvoertuigen met dichtregels in het Rotterdamse straatbeeld. Het werd een groot succes: veel Rotterdammers waarderen de poëtische versiering, en er kwamen internationale cameraploegen op af.
Besloten is om de dichtregels nu niet meer te beperken tot vuilniswagens en aanverwante voertuigen, maar ze ook aan te brengen op de auto’s van stadswachten, landmeters en wijkonderhoudsploegen.
Ook wordt ter gelegenheid van een kwart eeuw samenwerking een jubileumbundel uitgebracht onder de titel ‘Steden schuilen niet wanneer het regent’. Daarin staan vijftig gedichten en foto’s uit de afgelopen 25 jaar. De bundel is vanaf 21 november voor € 15,- verkrijgbaar in de Rotterdamse boekhandel en via www.poetry.nl.