nieuws

Gevluchte man in Zuidland meldt zich bij politie

ROTTERDAM - Met een flink aantal agenten heeft de politie dinsdagmiddag geprobeerd een agressieve man in een woning aan de Kerckhoek in Zuidland op te pakken. Toen een arrestatieteam de woning binnenviel, was de man al verdwenen. De 24-jarige man uit Goedereede meldde zich later zelf bij de politie en werd aangehouden.
De man had eerder op de dag in het huis van zijn ex-vriendin al vloekend en tierend vernielingen aangericht. Ook stak hij een kast in brand. Die kon worden geblust door de ex-vriendin, die vervolgens het huis ontvluchtte. De oorzaak zouden problemen binnen een relatie zijn.
Arrestatieteam, brandweer, ambulance
Op deze melding besloot de politie de man in de woning aan te houden. Er werd een flink aantal poltieauto's ingezet. Ook was er een arrestatieteam ter plekke. Zelfs een ambulance en een brandweerwagen stonden paraat.
Langs achterkant weggevlucht
Toen het arrestatieteam de woning binnenviel, bleek de man via de achterkant van het huis te zijn weggevlucht. De brandweer heeft metingen gedaan in de woning; er zou geen gevaar zijn voor de omgeving. Later heeft een onderhandelaar contact gezocht met de man, waarna hij zich op het politiebureau in Spijkenisse kwam melden. Daar kon hij worden aangehouden.