nieuws

Aanval met hamer en schroevendraaier: 6 jaar cel geëist

paleis van justitie
paleis van justitie
ROTTERDAM - Justitie heeft dinsdag voor het Gerechtshof in Den Haag in hoger beroep zes jaar cel geëist tegen een man die in november 2009 in Dordrecht zijn buurman te lijf ging met een hamer en een schroevendraaier.
Het slachtoffer werd met de hamer op zijn hoofd geslagen en met de schroevendraaier in zijn nek en gezicht gestoken. Daarnaast werd de auto van de man vernield.
Gevolgen enorm groot
Volgens het Openbaar ministerie is er sprake van poging tot doodslag. “Als we de medische informatie in het dossier bekijken en ook de latere verklaring van het slachtoffer over hoe het met hem gaat, dan is het een geluk dat hij het overleefd heeft. De gevolgen voor hem zijn enorm groot. Hij kan niet het werk doen dat hij deed en functioneert ook in zijn privéleven niet meer als voorheen. Hij zal het nooit vergeten."
Nooit spijt betoond
Het OM rekent de verdachte aan dat hij nooit spijt heeft betoond. "Steeds wordt benadrukt welke gevolgen het voor hém heeft gehad en wat het slachtoffer hém heeft aangedaan”, vertelde de advocaat-generaal tijdens de zitting.
Lang geleden
Dat de mishandeling al zo'n tijd geleden is gebeurd, is volgens justitie geen reden om de straf te matigen. De verdachte vertrok meteen na zijn daad naar Ghana en kon pas in februari 2012 worden gepakt. Daarna werd de zaak zo snel mogelijk behandeld.
De rechtbank had de man tot vijf jaar cel veroordeeld, hij is zelf in hoger beroep gegaan. Het Gerechtshof doet naar verwachting eind november uitspraak.