nieuws

Aboutaleb staat open voor 'Danceparade nieuwe stijl'

ROTTERDAM - Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft burgemeester Aboutaleb dinsdagavond opgeroepen volgend jaar weer een dance-evenement toe te staan. De burgemeester wil geen stoet met vrachtwagens en dj's meer, maar hij ziet wel mogelijkheden voor nieuwe dance-initiatieven.
Sinds 2010 wordt de Danceparade niet meer georganiseerd, omdat de veiligheidseisen in Rotterdam zijn aangescherpt. Het evenement zoals het was zal ook niet meer terugkeren naar Rotterdam, zo verzekert Aboutaleb: "Alles met Danceparade oude stijl, daar ben ik helder in, daar zal ik geen vergunning voor geven."
Aboutaleb nodigt evenementenorganisatoren uit met nieuwe ideëen te komen. Te denken valt aan een groot dancefeest dat binnen of buiten kan worden georganiseerd. Vorige maand vertelde organisator JMR achter de schermen te werken aan een nieuw plan.

Begroting 2014

De dance-discussie kwam dinsdag aan de orde tijdens de bespreking van de begroting voor volgend jaar. In totaal werden ongeveer honderd moties en amendementen behandeld.
Zo stemde de raad unaniem voor een voorstel van D66 en Leefbaar Rotterdam om verkeershufters harder aan te pakken. Daarmee moet vooral het aantal verkeersslachtoffers onder fietsers en voetgangers worden verminderd.

Jongerenraad

De Rotterdamse jongerenraad zal volgend jaar niet meer bestaan. De subsidie voor het jongerenorgaan wordt stopgezet. Het vrijgekomen geld (bijna 50.000 euro) blijft wel beschikbaar voor jongerenparticipatie.
Zoals verwacht gaf de gemeenteraad ook goedkeuring aan een respijthuis voor mantelzorgers en financiële hulp bij funderingsproblemen zoals paalrot. Een voorstel voor een regionaal opsporingsprogramma op TV Rijnmond haalde geen meerderheid.