nieuws

Aboutaleb: Danceparade trekt ongewenst publiek

ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam wil alleen een Danceparade in de binnenstad van Rotterdam op een afgesloten terrein. "Er komt publiek op af dat je liever niet hebt, dat kun je op een afgesloten terrein wel weren", aldus burgemeester Aboutaleb. Hij reageert hiermee op een meerderheid van de gemeenteraad die graag de parade in de stad ziet terugkeren.
De gemeenteraad sprak dinsdagavond over de begroting. Hierbij werden ook diverse moties behandeld, waaronder die van het terugkeren van de Danceparade. Leefbaar Rotterdam, Groenlinks, SP en D66 waren voor de motie.

Volgens burgemeester Aboutaleb zit er een verschil tussen het zomercarnaval en de Danceparade. "Op het zomercarnaval komen veel kinderen af, bij de Danceparade zie je een bepaald publiek komen, dat niet zonder pillen of alcohol die hele dag kan dansen", aldus Aboutaleb. Daardoor gebeuren er volgens de burgemeester dingen die je liever niet hebt.

Evenementenbureau JMR ziet toch mogelijkheden voor een nieuwe Danceparade: "ik denk aan Danceparade nieuwe stijl, wat het precies inhoudt kan ik pas in januari vertellen", stelt directeur Jasper Scholten.
Burgemeester Aboutaleb laat weten open te staan voor nieuwe initiatieven voor dancefeesten, mits het veilig kan gebeuren. "Mensen denken dat ik tegen dancefeesten ben, dat is absoluut niet waar, als de politie mij adviseert dat het niet veilig kan, dan moet ik dat geloven en daar naar handelen".