nieuws

D66 Rotterdam praat over kandidatenlijst

D66_vergadering
D66_vergadering
ROTTERDAM - De leden van D66 in Rotterdam kunnen woensdagavond tijdens een ledenvergadering hun zegje doen over de kandidatenlijst voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Binnen de partij is ophef ontstaan, omdat de raadsleden Jan Schonk en Jos Verveen op onverkiesbare plaatsen zijn gezet.
D66 heeft op dit moment vier zetels in de gemeenteraad. Schonk en Verveen staan buiten de top-10. In en rond het Rotterdamse stadhuis worden ze gezien als goede raadsleden die veel voor de partij betekenen. Zo kwam Verveen veel in het nieuws bij de discussie over een nieuw stadion voor Feyenoord.

Charmeoffensief

Financieel specialist Schonk is erg teleurgesteld over zijn positie en heeft zich inmiddels teruggetrokken. Jos Verveen is een charmeoffensief gestart om hoger op de lijst te komen. Hij heeft alle D66-leden in Rotterdam een brief gestuurd met het verzoek hem te steunen.
Voorzitter Job Swens en lijsttrekker Salima Belhaj willen niet uitleggen waarom er voor andere kandidaten is gekozen. Ze zeggen dat alle kandidaten zijn beoordeeld op basis van een profielschets. De leden kunnen tot begin december hun stem uitbrengen en daarmee de volgorde van de kandidatenlijst wijzigen.