nieuws

Bewoners positief over plannen Speelstad Rotterdam

ROTTERDAM - Bewoners van Rotterdam Charlois zijn veelal positief over de plannen voor Speelstad Rotterdam. Woensdagavond organiseerde ondernemer Hennie van der Most samen met de deelgemeente een inloopavond voor omwonenden van het voormalig AVR-gebouw aan de Doklaan.
Enkele tientallen mensen kwamen af op het informatiemoment op de plek waar straks het nieuwe Rotterdamse pretpark moet komen. Hennie van der Most, medewerkers van de deelgemeente Charlois en de DCMR stonden voor hen klaar om uitleg te geven over Speelstad Rotterdam.
Veel bewoners reageren positief op het bestemmingsplan dat woensdag ter inzage lag. Zij zijn blij met de komst van een attractiepark dat bijvoorbeeld werkgelegenheid biedt. Enkele mensen zijn wel bang dat er een verkeersprobleem ontstaat. Volgens Van der Most zal dat meevallen, want hij wil minstens zeshonderd parkeerplaatsen aanleggen op het terrein.
Inmiddels is al begonnen met sloopwerkzaamheden op het oude AVR-terrein, in juni moeten die afgerond zijn. Speelstad Rotterdam moet volgens de ondernemer over twee jaar de deuren kunnen openen.