nieuws

Vragen D66-leden over kandidatenlijst onbeantwoord

ROTTERDAM - Het imago van D66 in Rotterdam heeft een kras opgelopen. Meerdere leden van de partij zijn erg ontevreden over de voorgestelde kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De twee populaire raadsleden Verveen en Schonk zijn op een onverkiesbare plek gezet.
Tijdens de algemene ledenvergadering uitten woensdagavond verschillende leden hun ongenoegen over de gang van zaken. Ze eisten opheldering over waarom Verveen en Schonk niet hoger op de lijst staan, maar duidelijke antwoorden kwamen er niet.
In en rond het Stadhuis staan Verveen en Schonk bekend als goede raadsleden die de afgelopen jaren veel hebben bereikt. En ook bij de D66-leden lijkt er veel draagvlak voor de twee.
In een goed gevuld Maritiem Museum probeerde de selectiecommissie nog wel uitleg te geven. De lijst is samengesteld aan de hand van een profielschets en gesprekken met kandidaten. Die gesprekken zijn in vertrouwen gevoerd en daarom wilde de commissie het niet over individuele kandidaten hebben. Antwoorden bleven daardoor vaag.

Teamspeler

Na afloop gaf fractievoorzitter Belhaj wel toe dat het goed functioneren in een team een belangrijke vereiste is: "Je kunt niet alleen kijken naar een profiel, maar een teamplayer zijn gaat ook over dat je rekening met elkaar houdt. Dat heeft een duidelijke rol gespeeld in de stemadviescommissie."
Het laatste woord over de volgorde van de kandidatenlijst is aan de duizend Rotterdamse D66-leden. Zij kunnen tot begin december hun stem uitbrengen.