nieuws

Wat te doen met de vos?

vosjeBlijdorp
vosjeBlijdorp
ROTTERDAM - De vos in de stad, een welkome gast of een lelijke lastpak? Varkens: opeten of knuffelen? Zaterdag 16 november gaat het in Chris Natuurlijk over onze dubbele houding ten opzichte van dieren. foto: vos in tuin Rotterdam-Blijdorp,  Andrea van der Meide
Leuk, zo'n vos in je eigen stadstuin? Maar als die vos zich aan jouw sierkippetjes vergrijpt, dan piep je wel anders. Wat te doen met de vos in Rotterdam? Bij wie meld je het als je een vos hebt gezien? Wie in Rotterdam hebben er allemaal te maken met vossen? Vormen ze een gevaar of juist niet? Hoe kun je voorkomen dat de vos zich vergrijpt aan je kippen? In opdracht van de Adviescommissie Dierenwelzijn en Stadsnatuur doet Bureau Stadsnatuur Rotterdam onderzoek naar vossen in de stad en hoe daar mee om te gaan. Het onderzoek moet uitmonden in een advies aan de gemeente Rotterdam.
Twee varkens middenin de stad houden de gemoederen bezig. Voorjaar 2013 zijn de varkens op een braakliggend terrein in de Rotterdamse wijk Katendrecht komen wonen. De bewoners die de dieren van het Varkenshuis Rotterdam hebben verzorgd, zijn van de twee varkens gaan houden. Maar binnenkort gaan ze naar de slacht en zullen ze worden opgegeten door de buurt, ook al zijn er inmiddels 2800 handtekeningen verzameld tegen de slacht van Arie en Japie.
Mensen houden van dieren en mensen eten dieren op. Of ze worden vegetariër. Vleeseter of niet, in Herberg De Kop van 't land in Dordrecht kreeg begin deze maand de Gault Millau Award voor het meest duurzame restaurant van Nederland. In Chris Natuurlijk van 16 november een portret van dit restaurant dat geen vlees of vis serveert.
Over Zwarte Piet is al veel gezegd en geschreven. Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen, schrijvers van het boek Zwarte Piet en 7 dagen, vertellen in Chris Natuurlijk hoe zij daarover denken.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond