nieuws

Onverlicht fietspad blijkt levensgevaarlijk

ROTTERDAM - Een Hoogvlietse scooterrijder is woensdagmorgen de sloot langs de Groene Kruisweg in Rotterdam ingevlogen. De man ging ter hoogte van het BP-station bij het Groene Kruisplein kopje onder. Hij klom met behulp van omstanders uit het water.

De man reed van het fietspad omdat de verlichting ter plaatse al een maand ontbreekt. Tot irritatie van Peter Schmeitz uit Hoogvliet. Hij stuurde op 14 oktober al een bericht via de app Buiten Beter van de gemeente Rotterdam. Volgens een woordvoerder is dat bericht nooit aangekomen.
Melding
De gemeente Rotterdam zegt op 6 november een melding te hebben gehad en die dag direct Stedin te hebben ingeschakeld. Dat bevestigt een woordvoerder van de netbeheerder. Stedin stuurde op woensdag 13 november een monteur naar de plek des onheils. De scooterrijder had toen al in de sloot gelegen.
Direct na het ongeluk en de daaropvolgende melding door de politie plaatste de gemeente Rotterdam een noodvoorziening om te voorkomen dat nog meer weggebruikers in de sloot belanden.
Nieuwe Warmteweg
Het fietspad was geruime tijd buiten gebruik in verband met de aanleg van de Nieuwe Warmteweg. Tijdens dat project zijn grote buizen onder het fietspad aangelegd. Sinds begin oktober is het fietspad weer open. ‘’Alleen liggen er wel klinkers in plaats van asfalt,’’ zegt Schmeitz teleurgesteld.
De Nieuwe Warmteweg heeft het fietspad opnieuw laten leggen over de buizen. De eerste maanden liggen er volgens een woordvoerder klinkers om de grond te laten inklinken. Daarna kan er pas asfalt worden gelegd.
Aan de eigenaar van de grond, het Havenbedrijf Rotterdam, is gemeld dat de verlichting kon worden teruggeplaatst. Deze heeft de opdracht doorgespeeld aan de gemeente Rotterdam. ‘’Maar er was iets mis met de stroomkabels,’’ weet de woordvoerder van de Nieuwe Warmteweg.
Dertiende
Op 6 november is Stedin ingeschakeld. Het bedrijf moet volgens een woordvoerder binnen vijf dagen ingrijpen. Dat gebeurde dus woensdag, de dertiende. Wellicht dus niet toevallig dat de scooterrijder, mogelijk gehinderd door fel schijnende autolichten van de Vondelingenweg, die dag de sloot in ging.
Wanneer het euvel is verholpen, is nog onbekend.