nieuws

Schiedamse wethouder noemt BGS-directie ‘onderdrukkers’

ROTTERDAM - Het ontslag van de voormalige directieleden van BGS, de sociale werkplaats in Schiedam, zal via de rechter worden beslecht.
Volgens de raadsman van de ex-werknemers is die weg onvermijdelijk nu wethouder Mario Stam (PvdA) de oude leiding tijdens de begrotingsbehandeling ‘onderdrukkers’ noemde. Stam gebruikte de betiteling dinsdagavond laat in de raad, toen hij vragen van de fractie Leefbaar Schiedam beantwoordde.
Met de term ‘onderdrukkers’ verwees de wethouder naar een in opdracht van de gemeente opgesteld rapport waarin stond dat het BGS-personeel onheus zou zijn behandeld door de directie. Stam zei ook dat de fracties van Leefbaar Schiedam en Schiedam Actief de zijde van ‘hun vriendjes’ (de directie, red.) hadden gekozen.
De gemeente Schiedam en de raadsman van de oud-directieleden, die door de gemeente zijn ontslagen, waren met elkaar in gesprek over een oplossing zonder een gang naar de rechter. De raadsman staakt de onderhandelingen na de uitspraken van Stam. Volgens de gemeente Schiedam was er geen sprake van onderhandelingen.
Schiedam en de voormalig directieleden stonden al eerder voor de rechter. Toen vochten de directieleden hun schorsing aan. De rechter stelde de gemeente in het gelijk.