nieuws

ANWB: weer verkeersinfarct in regio Rotterdam

ROTTERDAM - Voor de derde vrijdagavondspits op rij was het extreem druk op de wegen rond Rotterdam. Vooral op de A15 en de A20 was er door olie op het wegdek grote vertraging.
Edwin Gerritsen van de ANWB voorspelde rond 16.40 uur al op Radio Rijnmond een nieuw verkeersinfarct in de regio Rotterdam. Een half uur kwam die voorspelling uit, zo twitterde de automobielclub.

Het is een feit:

">
Op de A15 kreeg aan het begin van de spits een busje pech en verloor daarbij een hoeveelheid olie. Het wegdek moest eerst worden schoongemaakt. Daarom was ter hoogte van het Vaanplein tot 17.30 uur de rechterrijstrook afgesloten. Het verkeer stond rond 16.45 uur over een lengte van 19 kilometer stil vanaf de Tweede Maasvlakte.
Ook op de A20 ontstonden grote problemen. In de richting van Gouda gebeurde ter hoogte van Moordrecht een ongeval. Ook hier kwam olie op het wegdek en duurde het tot 17.30 uur voordat de weg weer schoongemaakt was.
Door het verkeersinfarct op de snelwegen probeerden automobilisten via de binnenwegen alsnog snel thuis te komen. Het was daardoor extra druk bij de Maastunnel, Dorpsweg en Pleinweg.
Ook vorige week vrijdag sprak de ANWB al van een verkeersinfarct door de extreem drukke avondspits.