nieuws

Alternatief plan voor reorganisatie Stadsontwikkeling

Rotterdam
Rotterdam
ROTTERDAM - De ondernemingsraad van de dienst Stadsontwikkeling Rotterdam heeft een alternatief plan ontwikkeld om het ontslag van 240 medewerkers uit te stellen. Volgens de OR kunnen de meeste arbeidsplaatsen worden gewonnen via natuurlijk verloop.De ondernemingsraad vindt het vertrek van vijftig werknemers voor 1 april 2014 acceptabel. Het schrappen van meer banen zou er voor zorgen dat er gaten in de organisatie ontstaan. Niet alleen komt er teveel werk op de schouders van het overige personeel. Ook zou de sanering ten koste gaan van projecten.

De gemeente wil de 240 medewerkers ontslaan om 25 miljoen euro te winnen op de begroting. Volgens de OR is dat het verschuiven van de problemen. Immers, moeten de ontslagen ambtenaren nog twee jaar via het mobiliteitscentrum worden betaald. Alleen komen die middelen uit een ander potje.
Omdat bij Stadsontwikkeling veel werknemers boven de 55 jaar werken, kunnen tot en met 2018 driehonderd werknemers via natuurlijk verloop afvloeien. Dat zou volgens de OR een goed alternatief zijn.
De directeur Stadsontwikkeling moet binnenkort beslissen of hij de reorganisatie doorzet. De ondernemingsraad heeft een negatief advies uitgebracht en dreigt met de gang naar de ondernemingskamer.