nieuws

De Roparun duurt het hele jaar

ROTTERDAM - De finish van de Roparun op de Coolsingel is elk jaar één groot feest. Duizenden mensen die vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam zijn komen lopen, ontmoeten elkaar in het centrum van Rotterdam.
Honderden teams doen mee aan de Roparun, de langste estafetteloop ter wereld. Deelnemers zamelen geld in onder het motto 'leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer worden toegevoegd aan het leven'.
Een team bestaat uit lopers, fietsers, verzorgers, chauffeurs, koks en andere ondersteuners. Al deze mensen zetten zich niet alleen in tijdens de Roparun maar ook in de maanden ervoor. Het doel van de Roparun is tenslotte het inzamelen van geld en dat gebeurt op veel manieren.
De Roparun bestaat meer dan 20 jaar en er zijn heel ervaren teams. Nog steeds komen er nieuwe teams bij. Zoals Team Flink, team 139. Zij lopen in 2014 de Roparun vanuit Hamburg en wordt de eerste Roparun van dit team.
Middag aan de Maas volgt Team Flink de komen maanden in de voorbereiding. Wat komt er allemaal bij kijken voor de teamcaptains? Hoe bereiden de lopers zich voor op de ruim 500 kilometer? Trainen de fietser op het tempo dat ze naast de loper moeten rijden? En natuurlijk: wat doet Team Flink om zo veel mogelijk geld voor de Roparun bij elkaar te krijgen?
Team Flink is ook te volgen op Facebook.