nieuws

Cel geëist voor incident lawinepijl

Lawinepijl
Lawinepijl
ROTTERDAM - Justitie heeft één jaar cel geëist tegen een 48-jarige man uit Maassluis voor een incident met vuurwerk. Volgens justitie is het aan zijn schuld te wijten dat een lawinepijl ontplofte bij een 12-jarige jongen, die daardoor zijn hand kwijtraakte.

De man had de lawinepijl twee jaar geleden meegenomen naar de voetbalwedstrijd Zwaluwen Vlaardingen tegen Excelsior Maassluis. De man was het stuk illegaal vuurwerk kwijtgeraakt en daarna was het in handen gekomen van een groepje jongens.


Aansteker

Een 52-jarige man uit Maassluis had de jongens een aansteker gegeven. Tegen hem is een werkstraf van 150 uur geëist. Deze man zegt grote spijt te hebben. Hij heeft een excuusbrief gestuurd naar het slachtoffer.
De leverancier van de lawinepijl voelt zich niet verantwoordelijk voor het incident. Hij wijst naar een andere supporter van Excelsior Maassluis die de lawinepijl zou hebben kwijtgemaakt, waardoor hij bij de jongen kon belanden. De verdachte heeft ook geen excuses aangeboden aan het slachtoffer.

Houding verdachten

Justitie liet de houding van de verdachten nadrukkelijk meewegen in de strafeis. Verder wijst justitie erop dat de leverancier van de lawinepijl eerder is veroordeeld voor het bezit van illegaal vuurwerk.
Het slachtoffer heeft een schadeclaim ingediend van 25.000 euro. De jongen krijgt in de toekomst mogelijk een kunsthand. De rechter in Rotterdam doet op 29 november uitspraak.