nieuws

Boek uitgebracht over moord op 13-jarige Sedar Soares

ROTTERDAM - Schrijver Alex Boogers heeft een boek geschreven over de moord op Sedar Soares. De 13-jarige werd op 1 februari 2003 tijdens het sneeuwballengooien op een parkeergarage bij het Rotterdamse metrostation Slinge doodgeschoten.
Sedar was samen met vriendjes sneeuwballen aan het gooien naar voorbijgangers en auto's. Opeens werd er geschoten, waarbij de jongen door een kogel in het voorhoofd werd getroffen.
Het onderzoek van de politie verliep destijds moeizaam. Op basis van getuigenverklaringen kon Gerald H. worden aangehouden. Hij werd door de Rotterdamse rechter veroordeeld tot 15 jaar cel: Gerald H. zou hebben geschoten uit woede, omdat zijn auto door een sneeuwbal was geraakt.
In hoger beroep liep het anders. Eén van de belangrijkste ooggetuigen trok haar verklaring in: zij had toch níet gezien dat Gerald H. de schutter was geweest. Het gerechtshof in Den Haag sprak de Rotterdammer vrij.
Schrijver Alex Boogers had op het moment van de schietpartij net zelf een zoontje gekregen, dat nu ongeveer evenoud is als Sedar toen. Het verhaal greep hem zo aan dat hij besloot een boek te schrijven gebaseerd op de tragische dood van Sedar. Vrijdag werd het boek 'Wanneer de mieren schreeuwen' gepresenteerd in een boekhandel in Rotterdam.